we "/dance" all night long

Efter en sticky kväll med malin och Linda samt en kväll med Karin och hennes härliga vänner igår så sitter jag här i soffan hos pappa och har en chillkväll.

Hela dagen har varit chill, började med fika på Lpf med Caroline för att åka in och träffa värmlänningarna på Ängla café, gå runt på stan och inhandla en kjol och en vinterjacka (10 guldtior allt som allt) och sedan fika ännu lite mer. Härlig dag måste jag säga!

Nu är magen full av laotisk mat, godis och toscakaka, nedsvalt med ramlösa kaktus. Yummie yummie, i got love in my tummie, or something like that.


i will go out tonight.

Jag har redan hamnat i den dära torkan, när man inte längre har något intressant att skriva om ni vet, eller egentligen har jag en massa idéer men inga som platsar här. I vilket fall så har de roliga dagarna kommit nu, idag blir det utgång, lika så imorgon och sen är de roliga dagarna slut för helgen består av en ta-det-lugnt-lördag hos papi och en barnakalas-på-strike-söndag där Hillevi förövrigt hoppar in som räddaren i nöden och ställer upp som medarbetare.

Nu ska jag och mina croctights iväg topshops nyinvigning, ciao.


ögongodis.



ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis ögongodis

tingtong.

Jag brukar alltid ha den där köplusten, eller nästan alltid menar jag, för när jag väl har pengarna så jag kan köpa det där, det där och det där som jag kollat på vill jag inte köpa det längre.

Om det däremot skulle vara så att jag hade så det precis räcker hade jag helt klart köpt något av de där sakerna som jag såg i stan senast, men nu är den känslan bortsprungen. Kommer jag bli en såndär snål människa i framtiden? Eller är det mitt undermedvetna som sparar så jag kan göra annat kul längre fram?

Håller tummarna för det sista, ska ju trots allt till Berlin om cirkus en månad med Karin och sedan vill jag ju spara ihop det försvann på Indienresan också. Klart jag inte kommer bli en såndär snål, det fungerar inte. Sparsam och slösande, man kanske kan vara både och?

Hur som helst så ska jag idag införskaffa mig en ny plattång för det har jag sagt att jag behöver ett tag nu så jag ska köpa en, idag! Så kanske jag kommer in i köplusten igen? haha.

whywhywhy?

Jag borde inte få skuldkänslor men på något sätt så får jag nästan alltid det när jag pratar med personen i fråga, men jag varken kan eller vill så jag borde inte så skuldkänslor, jag borde vara skuldkänslofri...eller?

Förstår inte varför det alltid blir så, nu måste man ju börja välja och satsa på något inte lägga allt på små saker hela tiden, speciellt inte när man vill vidare på annat håll.

Åh...panik...


Obs! inget vettigt.

tomt, helt tomt är det i mitt huvud...jag tror att det är för att jag hakvt dog igår när jag själv skulle ta hand om fem barnkalas. Själv!

Om J inte hade ställt upp som diskare en stund hade jag inte bara halvt dött, då hade jag dött. Och P kunde inte ens skära tomater,vem kan inte det liksom? Åh!

När jag får barn då ska jag fixa egna kalas, inte köra med några stackars ungdomar som kör slut på sig själva. haha.

Men pengar är det så jag ska egentligen inte klaga... men ändå liksom ;)

a la cypern


de gånger jag varit på cypern har jag alltid ätit deras yoghurt med honung till frukost, så underbart gott.
Nu gör jag samma blandning här hemma, yoghurten är visserligen inte densamma men gott är vad det är!

Kangra green gold.

Caroline jag är inte sjuk, jag lovar, en dag hemma och jag är friskare än friskast imorgon och då vi ska ha vår Indian night!

Testa förresten mitt Himalaya te idag.



Det luktade lika gott som det gjorde inne på tefabriken.



Fast jag köpte téet med för att det var från Indien än för att jag ville dricka det
och asken var rätt fin.

  • It has low caffeine compared to that in coffee. It has the ability to expand blood vessels in people, specially women, who drink at least four cups of Tea per day, thus reducing the risk of coronary heart diseases in them.
  • It also reduces cholestrol hypertension & cancer of lung, throat, breast, colon & prostate. Drinking Tea prevents dental cavities.
  • Tea is virtually calorie-free drink: 1 calorie/100 ml.
  • It has nutritional properties which means it is rich in vitamins minerals and antioxidants.
  • Consuming 650 ml of tea provides over half of the total intake of dietary flavours, nearly 16% of calcium, 10% of zinc, over 10% of folic acid around 9%, 25% & 6% vitamins B1, B2 & B6 respectively of the daily requirement.
  • Tea is pleasant, popular, socially accepted, econimical and safe drink. So enjoy your cup of himalayan Tea and stay assured that it is doing goo to your system...

jag och pensionärerna.

Klockan ringer. Dags att gå upp. Klockan är åtta. Orkar jag verkligen? Läser ett sms. Ingen fika idag. Då är det inte värt att gå upp. Ingen lektion idag ju, bara papper som ska lämnas men de kan mailas in. Försöker svälja och det gör ont som jag vet inte vad. Om jag sover en stund till kanske det onda försvinner. Somnar om.

Vaknar halv nio. Halsen gör fortfarande ont. Går upp och startar datorn. Pluggar i iPoden och Lasse Lindh spelas högt. Jag måste ha te. Går ut i köket med ett mål; te med honung i. Attans! Honungen är slut. Vad ska jag göra? Att bara dricka te fungerar ju inte, man måste ha honungen. När öppnar Ica?

Ringer mamma. Hallå? Hej, det är jag. Är du vaken nu?! Jaa..? Jaha. Men du, när öppnar Ica?Har de öppet nu? Det borde de ha, jag är inte säker. Nej, inte jag heller och jag vill inte chansa. Gå till städskåpet. Varför då? Jo, men på pappkassarna står deras öppetider. 8. Jättebra. Ja, då går jag och handlar nu redan. Gör så. Hej då. Hej då.

På med lite kläder. Mössa, halsduk, vantar. Ut genom porten med sikte mot torget. Listan! Jag har glömt listan! En u-sväng och siktet har ändrats. Hämtar listan. Ut genom portet med sikte mot torget.


Ja, Louise har varit och handlat med pensionärerna idag. Redan klockan nio var jag på väg mot affären och väl där kände jag mig helt malplacerad. Det är inte direkt den affären jag kan bäst så att säga så det var lite förvirrat. Inte blev det bättre av att de bygger om. Huvudsaken är att jag fick min honung!

Att jag blev omsprungen av pensionärer lite då och då är en annan femma, de kan trots allt hela affären, vart varenda liten vara finns. Det kan inte jag och det känns faktiskt väldigt bra om jag får säga det själv.

Så kan alltså en dag i mitt spännande liv se ut. Nu ska jag koka te och hoppas att något annat intressant händer idag.


att se prickigt.

När Louise är uttråkad kan det så ut såhär
 


men nu ska det lagas mat
det har införts en "Louise lagar mat"-dag i hushållet och detta är onsdagar.
så numera vet alla vart jag befinner mig på onsdagskvällen;
framför spisen.

Resturante Corrente di Lontra

Kvällens rätt:
kyckling- och bacongryta serverat med ris
samt sallad.

drickalternativ:
vatten eller lemon/lime saft a la funlight.

go tingtong to the music.

Jag vill hitta musik som man verkligen inte kan sitta still till, sådan musiks om får en att vilja dansa som bara den på bussen! Hjälp!

Häromdagen såg jag en kvinna på bussen som satt och dansade, inte det minsta diskret, nej nej, här shakeades det som bara den och när hon gått av såg man genom fönstret hur hon dansade över övergångsstället. Sådan musik vill jag ha, så man verkligen inte kan sitta still.

Tips, tips, tips?'




















tingtong to the music. aug 08.

la mia nonna.



kaum? mujhe

Mina fötter håller på att tina för lilla jag tänkte trotsa kylan och satte på sig converse när jag skulle bege mig ut till bussen, inte smart, inte smart. Nu var det trots allt runt en halvtimme sen jag kom hem men de är fortfarande inte tinade, kallt är det ute alltså.

Nej, vad som skulle göra mig kush nu är en stor kopp rooibos, en färdigskriven rapport samt ett varmt land, gärna ett med stränder och palmer.

Kush är förövrigt hindi och betyder glad.


amatör.

ordet amatör kommer från franskan ord för älskare: amateur.
Hur fint är inte det? Jättefint.


namasté

jag jobbar bäst under press, det är vad jag brukar säga men hur väl stämmer det egentligen? För nu sitter jag under press men det står still, fingrarna vill inte samarbeta med hjärnan och börja skriva allt det där som borde skrivas i rapporten.

Tappade all lust till att skriva om resan när jag fick sagt till mig att jag måste korta ner det, jag måste ta bort det mesta, nästan allt. Jag får bara skriva om det jag har i fakta kan man säga men vad jag egentligen vill är att berätta om hur ont det gör att små barn springer runt ens fötter och ber om mat eller pengar, hur fantastiskt det är att åka tuctuc och se alla färgglada tempel och hur stora kontrasterna är mellan människornar vardag; man ser de som har fina vackra saris och på gatan där de går ligger det folk med trasor på kroppen och sover.

Jag vill skriva om hur bergstopparna var snötäckta på morgonen, hur man såg barnen springa och leka eller att de satt på rad utomhus på långa mattor när det var provdags men att en kille som redan gått om två år sprang runt och jävlades med lärarna istället.

Den galna trafiken som jag trodde skulle bli min död, för man satt som på nålar när man åkte där eller så var det i alla fall i början för efter ett tag insåg man att även om de kör som galningar har de på något sätt koll på läger. Inte på det sättet vi har med övergångsställen, rondeller och trafikljus överallt, nej, där förlitar man sig på tutan, de tutar konstant och jag tror att de gör det för att de tycker det är kul, inte bara för att säga att de nu kör på fel sida av vägen.

Kossorna, gudarna och the golden temple som är heligt, inte har vi något sånt här och det är när man ser hur folk går till de små gudastatyerna för att be eller hur de i stora grupper besöker the golden temple som man blir avundsjuk och också vill ha en religion att förlita sig på, att luta sig tillbaks på, ha något där som tröst. Att man är den som tvivlar och ifrågasätter sådant egentligen är en annan femma...

Så många intryck, så mycket att dela med sig av men det enda jag får ta med är vad jag fick göra i Himachal, om man ser någon förändring och vad samhället tycker om att biståndsarbetare kommer dit. Frågorna är det inget fel på, absolut inte men jag har så mycket jag vill säga och att ha en mall att gå efter förstör helheten.

          
   


 


det finns något bra med allt.

Ett litet ord som svenskan nästan är ensam om är det ordet som gör att svenska språket är rätt okej ändå, när man bortser från alla fula ord som välling, gaffel, korv, fåtölj och däck dvs.

Det lilla ordet är fika och om man vill läsa lite mer om det kan man göra det här.


making a big deal out of this

Vem har inte haft den där känslan av att allas liv är intressantare än ens egna? Att allt händer alla andra än en själv, i alla fall när det gäller de roliga sakerna som man själv skulle vilja stå där och berätta om? Blir man aldrig nöjd?

Det är lite så jag känner nu, jag behöver ha en händelse som vänder upp och ner på livet, på ett bra sätt alltså. Lite som när man åker en bergochdalbana, när man bara ler genom hela banan och benen skakar när man går av, fast på ett bra sätt.

En sådan känsla vill jag ha, när det pirrar till i magen, när man ler så det gör ont i kinderna, när man mår så bra att det inte finns något negativt. Lite så som det var i söndags, då mådde man bra, kände sig bra och tänkte inte på om någon stackars liten sate satt vid sidan om och tänkte att alla egentligen dansar jättedåligt.

Osammanhängande, absolut, men det är lite så jag är och det är då man behöver de där sextimmars cafébesöken med någon som förstår ändå. Underbart.

Jag vill få vara den vars liv är lite intressantare, lite mer spännande och det man vill berätta om för en gångs skull så nu håller vi tummarna att det slutar bra, det där lilla "projektet" jag har på g.

Förövrigt så lovar jag att det kommer mer vettiga inlägg i framtiden, men just nu duger det här perfekt för det är en nystart och jag är lite ringrostig, men jag är inte sån egentligen

RSS 2.0