stunna

Tänkte skriva ett långt inlägg om min dag, men det var inget intressant så nu ska jag kolla vidare på my sweet stunna16.

later duudes ;P


mobilanteckning

200309
 ca kl 21.00 - 21.15:

K sov på starbucks.


lyssnare

att bara få prata om ingenting med vemsomhelst bara det är någon som lyssnar och snällt svarar och fortsätter samtalet om ingenting är något utav det bästa. Jag agerade lyssnare och svarare idag på bussen när jag var på väg hem. Det var en a-lagare som började fråga hur jag mådde, hur det var med mamma och pappa och mina syskon men eftersom jag inte har några syskon kom vi fram till att jag antagligen är lite bortskämd. Fast som han sa är jag antagligen lagom bortskämd eftersom jag var artig nog att prata med honom och det skulle jag hälsa till mina föräldrar; att de har gjort ett bra jobb och att jag en dag kommer bli en bra fru åt någon.

dagen höjdpunkt so far.

Nu ska jag skriva ett tal alldeles strax, mindre kul.

spagettiarmar.

Jag har träningsvärk men inte för att jag tränat utan för att jag fick den fina uppgiften att lyfta bort att bowlingklot till ställningen där de egentligen ska vara. För er som inte vet så kan bowlingklot väga väldans mycket och mina små armar är inte så starka helt enkelt.

Ett 15-klot väger inte bara mycket, det är så sjukt stort mellan rum mellan de dära hålen för fingrarna att man (läs: jag) nästan inte kan bära det med enbart en hand. Galet.

Idag blir det tacobuffé-påfyllning istället för klotbärande dock, vilket är bäst tror ni? Åh jag ska förvrigt få lära mig receptionen och som A sa är det bara bra eftersom V ska flytta. Yey. Mer jobb, mer pengar. Haha.

Caroline, I'm turning into a workaholic...

a bicyclette


...

Trött och smått stressad för att allt skolarbete har hamnat som prio två, eller tre, sist helt enkelt. Igårkväll jobbade jag fram till 23, kom hem, somnade och nu hinner jag inte plugga. Attans. Ikväll måste jag baka så plugga hinner jag inte då heller tror jag. gaaah, hatar läxberget!

Men pengar är pengar, det är väl så jag får tänka och det finns så mycket som är hundra gånger roligare än att plugga. Det är faktiskt till och med roligare att jobba, ja. I like.

Ett vettigt inlägg, huh? ;)

Küss


.

inget sp-prov, lång flummig håltimma med J, geografi prov som var helt okej, sen falafel lunch med jenny som sedan blev fika på franks. På spårvagnen till bplan ringde Viktor och kollade om jag fortfarande var i Berlin eller om jag hade möjlighet att jobba fredag, i pentryt vilket är nytt för mig så det är brabrabra och vilket i sin tur betyder att jag måste jobba imorgon för att lära mig hur det fungerar också. Bieen!

Ska berätta om Berlin i något inlägg också, det var supercerial fun 'cause I had my leg with me and Karin got to see it. haha! (Karin, det är bara du som fattar så lova att du skrattade jättehögt när du läste meningen så lovar jag att skicka bilden till dig snart)

Küss

Tandborstar.

Tänkte på en sak alldeles nyss; tandborstar.

Så många tandborstar som slösas bort egentligen, jag har en, utöver min vanliga, som bara står i min tandborstmugg för att...jag vet inte...den står där bara. Slöseri.

I lördags sov jag hos Caroline men glömde min tandborste så då gick jag in på ica och köpte en ny, för en tolvkronors-tandborste är ju inget tänkte jag. Istället hade jag kunnat ta med min vanliga och inte slösat bort den där nya. Som försövrigt får åka med på en weekend i Berlin nu. Men fortfarande; slöseri.

Det finns de som inte har råd med tandborstar, jag vet att det finns värre saker typ som att folk svälter men ändå... Jag hade likaväl kunnat köpa den där tandborsten i lördags och skickat iväg den på något håll till någon som faktiskt behöver den mer än mig. Men nej nej.

Min hjärna går på högvarv, därav de konstiga funderingarna. Ska till skolan snart och möta upp Malin så jag kan ventilera mig lite om det där för även om Caroline fick höra allt igår (Tack Queen) så räckte det inte känner jag nu. Det här behöver diskuteras och vändas på lite mer innan någon bestäms.

kort och platina

Jag drömde att Hillevi hade klippt håret jättekort och blonderat det så att det var platina, nästan vitt, blont. Verkligen motsatsen till vad hon har nu; långt och mörkt.  Haha.

Drömmar är konstiga ibland. Jaja.

kush

jag behöver ventilera mig angående en sak men jag måste hålla på det lite mer. det är jobbigt för jag hoppas upp och ner och snurrar runt och om jag hade kunnat hjula hade jag gjort det flera gånger om. Men jag kan inte säga något. Inte än. Snart.  Glöm det... (attans..)

Imorgon kommer Karin! yey!

äldre och gammal.

Diskuterar ålder med Nina. Hom fyller 19 på torsdag och visst låter det gammalt? Vi kan säga "för 10 år sen...blablabla" och faktiskt komma ihåg saker från den tiden. Läskigt. Vi börjar bli gamla. Jag som precis fyllde 18 typ. Jag, gammal? Redan? Kanske...

Är det okej att få ålderskris nu?



för 14 år sedan fyllde jag 5 år.

åh!

Sicken bra dag, på håltimman gick jag och Jenny till E-house, sen stod vi intill en husvägg i solen och låtsades att det var sommar för solen sken så starkt och varmt att man tinade efter all kyla som vi haft de närmaste sex månaderna.

Det har planerats in en mini roadtrip till Ullared med vårat lilla company i skolan, dock första i maj då vi räknar med att Malin har sitt körkort så hon och Jenny kan turas om vid ratten för jag och Hille ska minsann bara sitta i baksätet och sova hela vägen. Det är ju så det ska vara liksom, haha!

Nu ska jag iväg och träffa Linda, vi ska ut och gå en sväng i stan var det tänk. Måste passa på innan solen försvinner.

Försvinner gör jag på torsdag förresten, i alla fall fem dagar, för då åker jag och Karin till Berlin! Det ni  ;)

1637



Igår köpte jag den här fin kjolen när jag var på stan med Stella, kunde inte sluta tänka på den så jag var tvungen att köpa den helt enkelt.

CAE gick bra tror jag, det kändes bra i alla fall så vi hoppas på det bästa helt enkelt. Strax beger jag mig iväg till le pain francais för att träffa queencaroline. senare ska vi vara svensson och kolla melo, kulkul. Imorgon spenderas hela dagen på Strike skulle jag gissa på, det blir nog änna trevligt. Jag svammlar...

0701

Och vad gör Louise uppe så här tidigt en lördags morgon kan man fråga sig? svar: CAE provet är idag, så runt halv 9 ska jag befinna mig på Järntorget för att möta upp Jenny och förhoppningsvis hitta Malin och Hillevi också.

klippt och klart.


nyklippt, yey!

Det blev inga converse på fötterna, kängorna fick ta sig ut i snöyran istället

fooled.

Igår kändes det som om våren kanske är på väg i alla fall men ack så fel man hade för idag snöar det och på bara ett par timmar har marken täckts av det där kalla, vita som kallas för snö.

Hej hej, vinterland.

Jag ska trotsa vädergudarna och sätta på mig converse i alla fall... hur dumt är det på en skala egentligen är frågan, men jag vill jag vill jag vill! Om mina fötter har dött av frostskador så lovar jag att berätta det senare; efter min klipptid och att jag hållt QueenCaroline sällskap när hon ska jobba dvs.

lovely!

Det är klart, det är klart, det är klart!

Om det inte vore för att mamma låg och sov i rummet brevid hade jag hoppat och skuttat och ropat ut det högt: det är klart, det är klart, det är klart!

Så vad är det som är klart undrar ni väl säkert nu? Jag har svaret.. trumvirrvel... mitt projektarbete är det som är klart. Underbara känsla!



ursäkta.

Ursäkta är ett väldigt bra ord, speciellt om man behöver gå förbi någon som står aningen ivägen eller om man ska av bussen och någon sitter på sätet vid gången. Det är väldigt enkelt, man säger ursäkta och personen som sitter ivägen reser på sig för att slippa ha en som klättrar över sig för att kunna komma ut i gången och sedan stiga av. Simpelt kan man tycka, men enligt vissa finns inte det här lilla ordet.

En tant äldre kvinna idag förstod inte detta... Jag satte mig ner bredvid henn och efter ett par hållplatser skulle hon tydligen av men det här var ingen ursäkta-människa så jag förstod inte att hon skulle av först eftersim hon inte heller gjorde några direkta rörelser som visade att hon var på väg att resa sig upp.

Hennes taktik var tydligen att vrida på huvudet och bara kolla på mig förstod jag sen efter en stund, det är inte alltid så lätt att förstå hon kunde ju likaväl ha kollat ut genom fönstret på att andra sidan för att hon sett något intressant. Hur skulle jag veta det bara sådär liksom? Jaja, hon kom av i alla fall det var det viktigaste.

Ett så bra ord, snälla, använd det!

Jag tror förresten att jag själv håller på att bli en tant när jag klagar på en sådan sak. Hjälp...

to clean or not to clean.

På kvällar kan jag få för mig att städa, jag kan få städenergi som skulle räcka till att städa hela lägenheten; sovrum, vardsagsrum, hall, kök och badrum. Helt utan problem. Fast det var ju inte riktigt sant för problemet är att det inte skulle uppskattas att jag börjar dra fram dammsugaren, fixa och dona när folk vill sova.

Typiskt, va?
Är det bara jag som får sådanahära ryck ibland?
Det kanske går i generna för jag vet att mamma var likadan, hehe.


som ur en inredningstidning

Det är som taget ut en inredningstidning sa Hillevi om mitt rum idag, det gjorde mig glad för jag tycker också att det är jättefint :)


stenåldern.

Jag vaknade utav att jag hade kramp i smalbenet idag, det var mindre trevligt... När man vaknar av något sånt vet man knappt vad man ska ta sig till, så är det för mig i alla fall för jag vill bara få fortsätta sova. Fick i alla fall ställa mig upp så det försvann men på något sätt gör det fortfarande ont. Attans.

Idag är det som vanligt en skoldag och efter den följer Hilleville med hit för att låna vår symaskin från stenåldern, så nu hoppas vi alla att den inte bråkar och förstår hennes klänning som ska sys upp.

Med tanke på stenåldern så är Queens of the stone age riktigt bra!

Ci vediamo.

pinsamt

Jag har aldrig träffat henne, den där kvinnan som ska vara min pappas syster, jag har aldrig pratat med henne inte ens sett en bild på henne. Som liten visste jag inte ens att pappa har syster, hon nämns inte, hon finns inte helt enkelt, förut har jag aldrig riktigt förstått varför men nu i efterhand har jag fått veta och förstått själv för den delen också.

Man ska alltid finnas där för sin familj, man ska inte säga upp kontakten på grund utav att det kommer in en ny i familjen och man ska inte börja kalla den nya medlemmen för grodan. Det är lågstadienivå och respektlöst, ännu värre är det när hon inte ens träffat grodan som hon kallar/kallat mamma för...

Hon hörde inte av sig en enda gång när pappa fick en stroke, inte ett enda besök eller telefonsamtal, ingenting, men nu passar det minsann att kalla honom familj igen. Nu när pappa och grodan har skiljt sig, då fan passar det att ringa och smsa hela tiden.

Det är pinsamt att erkänna att man är släkt med en sådanhär person. pinsamt.


check.

speaking in cae - check!

Behövde inte göra med hd, vilket jag faktiskt är lite glad över i alla fall, hehe. Jag fick göra med en Stefan som visade sig gå natur på Kitas, aldrig sett människan dock. Vi kommer ta studenten tillsammans men jag visste inte att han gick på min skola och vice versa för den delen också. Det låter inte lovande, men allt är lilla rektorns fel som numera har tre Kitas istället för bara en liten.

Hursom, tror att det gick bra men jag var verkligen ett rikitgt nervvrak när jag satt där och väntade själv efter att Jenny och Malin gått för att göra deras. Fun.

Nu ska det pluggas lite, ikväll blir det sushi och film med Towe, det gillar vi! Sushi var det en mindre evighet sen jag åt så det är på tiden och Towe var det typ en evighet sen jag träffade så det är verkligen på tiden!


CAE

nerver nerver nerver

nu kommer nervositeten långsamt över mig, ska strax gå upp till bussen och åka iväg till Folkuniversitetet, väl där kommer jag vara ett nervvrak. Not good, not good...

Jag ska klara det här, övningstestet gick prima så det borde inte vara några problem, hoppas jag inte i alla fall och det skulle inte förvåna mig om jag får göra med H.D vilken inte gör ettt skit känner jag.

Inlägg helt utan värde men jag trodde det skulle lugna mig, men icke då. Cambridge speaking here I come!

speak to me

Gaah! Imorgon 11.20 gör jag mitt speaking cambridge test tjoff. Jag vet inte vem jag gör med heller så det kan ju i stort sett vara vem som helst från Göteborg så det blir säkert bra. Eller?

Men som tur är så får jag öva redan lite idag eftersom våra middagsgäster ikväll lär prata engelska, eller ja, i alla fall mammas kompis Jennifer från London, hennes dotter brukar dock hålla sig till svenska men kan självklart flytande engelska.

Jaja, nu måste jag städa och sånt egentligen, håller på att bli bortkörd från köksbordet där jag sitter nu eftersom mamma är i fullfart med städandet däremot... hon är duktig hon ibland. Med tanke på henne, sa jag att hon lärde mig göra lasagne i onsdags och den blev så god! Lagad med kärlek så att säga.

jagbehöverlugnaminanervermenhurärfrågan

mösshysteri.

"namn och klass"
"beställde du den senare, via internet, får du den senare..."

finfina standardsvar efter bara ett par timmar.

Hela dagen spenderades i ett grupprum fyllt med studenmössor som skulle delas ut. Jag och Hillevi har ju på något vänster lurats in på det här så vi är studentmösseansvariga om man kan säga så. Jippie!

Men det är rätt chill, satt och fick pluggat lite, pratat med lite folk hit och dit och flummat som jag vet inte vad. Hille hade en bitch-dag, superkul tyckte jag eftersom det inte var mig hon var bitchig mot. Alex uppskattade det nog inte lika mycket när han dick hälsningsfrasen "Åh, här kommer klassens största huvud" när han kom för att hämta sin mössa. (Mösstorleken stod på listorna med namnen)

Så nu är jag en studenmösseägande elev som om ca 11 skolveckor är fri fri fri, lovely!

una problemilla

Det här med strumpor, hur svårt ska det vara? Svarta strumpor är det som gäller, pftast i alla fall för det finns trots allt undantag som har den där stilen där ett par förgade/mönstrade strumpor passar utmärkt. Men snälla...förstå att det finns gånger då svarta, tunna nylon eller inga strumpor alls är enda lösningen.

Ja, ett inlägg endast om strumpor men jag lider att se skrikiga lila strumpor i ballerinaskor eller svartvitrandiga i ett par stövletter som ska se lite mer fancy ut liksom.

Det kan väl knappast bara vara jag som tycker såhär? Eller?


så bidde det.

Det blev inte mer än en sådär dag faktiskt, jag har varit seg, inte hängt med i svängarna, försökt plugga men det har gått lite halvt om halvt med det och jag har lyckats slå i mitt finger alldeles för många gånger.

Det är ju numera officiellt att Louise inte kan skära tomater, så jag går nu runt med ett grande (i corrente di lontra storlek dvs) skärsår på mitt vänstra pekfinger... inte kul, iintee kuul.


martedì

I vanliga fall brukar jag stressa mig halvt till döds på tisdagsmornar, upp tidigt, fixa allt som kan hinnas fixa men om det är något som tar längre tid kan man hoppa över något annat. Frukosten brukar bli lidande, eller egentligen så är det jag som lider så fort jag sätter mig på bussen, andas och inser att min mage låter som när man borrar i cement ungefär.

Idag är nog ingen vanlig tisdag, jag gick upp lite senare och jag sitter här, helt klar och bara väntar. Kanske betyder det att det är en bra dag idag? Om man bortser från spanskaläxan jag knappt kollat på och det faktum att jag kommer ha en cirkus tre timmar lång håltimma då...

Det kommer bli en bra dag idag, morgonen säger ju allt om resten av dagen har jag fått för mig, stämmer det? Får väl veta det idag om inte annat.


    
Lite morgon musik

summerskin

      

gå-mekanismerna.

När vi (dvs jag, Karin, Sandra, Linnea och Anna) vandrade iväg mot deras hotell igen efter att ha dansat konstant i stort sett hade man knappt några fötter kvar. Smärta utan dess like var det... Men dagen efter då var mina fötter tillbaka, underbart tänkte jag och knatade utan några tankar på det runt i stan i några timmar, idag kommer jag få betala för det...

Det gör redan ont igen och inte nog med det så ska jag jobba idag vilket byter att jag knappt kommer få sitta ner något under hela dagen. Life is just great, isn't it?

Så jag lyssnar på musik som tröst och hittade den här braiga på den stora, klumpiga gamla datorn


RSS 2.0